Bebeklerde Tırnak Kesimi

Doğumdan sonra bebeklerin kişisel temizliğine dikkat etmek çok önemlidir. Özellikle bebeklerde tırnak kesmek gibi işlemlerin doğru zamanda ve doğru bir şekilde yapılması gerekir.

tırnak bakımı

tırnak bakımı

Bebeğin tırnak kesimi için 1 ya da 2 hafta beklemek uygun olacaktır. Fakat tırnakların normalin üzerinde uzun olması halinde tırnak kesimi daha erken bir zamanda da yapabilir.

Tırnak Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bebeğin kendine zarar vermemesi için tırnak kesiminin düzenli bir şekilde yapılmasında fayda görülür. Eğer imkânınız varsa uzmanlar tarafından yeni doğan bebeğinizin tırnaklarını keserken iki kişi olmanız önerilir.

tırnak kesimi

tırnak kesimi

Bir kişinin bebeği sabit bir şekilde tutması sayesinde diğer kişi kolaylıkla tırnakları kesebilecektir.

Özel Tırnak Makası Kullanın

Bebeğinizin tırnaklarını kesmek için kesinlikle bebekler için özel olarak üretilen bir ürün kullanmalısınız. Yetişkin makasları bebekler için uygun olmayıp kesim sırasında canının yanmasına neden olabilir.

bebekelerde tırnak kesimi

bebekelerde tırnak kesimi

Kesim sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli unsur tırnağı çok fazla dipten kesmemeniz olacaktır. Aksi taktirde enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilirsiniz. Tırnakları daha rahat kesmek için banyodan sonrasını tercih etmelisiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir