İŞKUR Başvuru Sonucu Pasif Ne Demek?

İŞKUR Başvuru Sonucu Pasif Ne Demek?
İŞKUR başvuru sonucu pasif ne demek? Sorusu İŞKUR’a herhangi bir iş başvurusunda bulunup bunun ardından başvuru sonucu ekranında pasif yazısını görenlerin merak ettiği bir konudur. Peki İŞKUR’da aktif ve pasif terimleri hangi durumlar için kullanılır? Ve İŞKUR başvuru sonucu pasif ne demek? İnceleyelim.

İŞKUR Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olan bu kurum Türkiye iş istihdamının korunmasını ya da geliştirilmesini sağlayan bir kurumdur. Ayrıca İŞKUR işsizliği önlemek amacıyla da kurulmuştur.

İŞKUR İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR’un resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan iş arayan bölümünden CV oluşturmalısınız. Ardından İŞKUR ana sayfasında yer alan iş bulma bölümünden size uygun kriterdeki iş ilanlarına bakarak İŞKUR’da iş başvurusu yapmanız mümkündür.

İŞKUR’a Kayıt Nasıl Yapılır?

İŞKUR üzerinden iş başvuru yapmak istiyorsanız İŞKUR’a kayıt olma işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekir. Bu işlemleri kuruma giderek ya da kurum portalına üye olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR İş Başvurusu Sorgulama Nasıl Yapılır?

İŞKUR iş başvurusu yaptıktan sonra, bu iş başvurularının açıklanacağı bir tarih bildirilir. Bu tarihleri takip ederek uygun tarih geldiğinde e-devlet sistemine giriş yaparak kolayca iş başvurusu sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yapmanızın ardından e-hizmetler bölümünden İŞKUR sayfasına geçmelisiniz. Buradan da İŞKUR iş başvurusu sorgulama seçeneğine tıklayarak basit bir şekilde iş başvurusu sonucunuzu öğrenebilmeniz mümkündür. Bu ekranda iş başvurunuzun aktif ya da pasif olması sonucunuzu belirler. Peki İŞKUR başvuru sonucu pasif ne demek?

İş Başvurusu Sonucunun Pasif Görünmesi Ne Anlama Gelir?

İŞKUR’a kayıt olmanız ve iş başvurusu yapmanızın ardından iş başvuru sonucunuzun aktif ya da pasif görünmesi durumları vardır. eğer iş başvuru sonucunuz aktif görünüyorsa işverenin sorgulamasında göründüğünüz anlamına gelir. Bu da işverenin sizi seçebilmesi anlamındadır. Pasif görünmeniz ise işverenin sorgulamasında son sıralarda yer aldığınız anlamına gelir. Yani işverenin iş için aradığı kriterlere uymadığınız anlamına gelir.
İŞKUR kayıt işleminden ve İŞKUR başvuru sonucu pasif ne demek? Sorusundan bahsettik.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir