Alçalan Burç Ne İşe Yarar?

Günümüzde insanların Astroloji merakı arttıkça öncesinde hiç hakkında konuşulmayan bir sürü yeni terim ortaya çıktı. Astroloji evreni çok geniş bir kavram ve bilinen her konunun zıtlığından da söz etmek mümkün olduğu için içinde ciddi bir yin yang felsefesi de barındırıyor.

Alçalan burç nedir?

Yükselen burcundan sonra alçalan burcun varlığından da haberdar olan insanlık tabii ki bu konuyla da yakından ilgilenmiştir. Alçalan burç doğum haritasında 7. evi temsil eder. 7. ev ise evlilikler, kontratlar ve anlaşmalar evidir. Her türlü ikili ilişkiyi bünyesinde barındırır. Doğum anı sırasında ufuk çizgisinde batan burç alçalandır. Evlilik ve sosyal ilişkilerdeki uyumu, bağlılığı stabilize eder ve bütünlüğün simgesidir. Tekillikten ziyade evlilik hayatını, haritadaki konumla belirler. İkili ilişkilerinizi anlattığı gibi sizin ikili ilişkilerinize olan tepkileri de anlamanıza yardımcı olur. Sosyal yaşam ve işbirlikleri alçalan burç etkisinde olur.

Alçalan burç nasıl hesaplanır?

Alçalan burcu basit bir yöntemle bulmak için yükselen burcunuzu bilmeniz yeterlidir. Ancak yükselen burç sabittir, alçalan burç iki saatte bir kez olmak üzere değişir. Doğum zamanını kesin bilmek bu noktada önemlidir. Yükselen burç hangisiyse o burçtan altı sıra aşağıda burç alçalandır. Örneğin yükselen burcunuz koç ise, alçalan terazidir. Yükselen balıksa, alçalan balık etkisindedir. Teraziler ciddiyet peşinde, biraz samimiyet uzak, sabırlı ama kararsız bireylerdir. Buna tam zıt olarak koçlar ise kesinlikle en ufak bir sıcaklığın peşinden koşan, ciddiyetten, buzluktan hoşlanmayan, aklına koyduğuna direkt koşan ama çabuk vazgeçen kişilerdir. Bu iki zıt burç toplumda bir şekilde birbirlerini bulurlar çünkü resmen onlar dünyaya birbirini çürütmeye gelmişlerdir. Karşılıklı gelişimin ve etkileşimin de bu denli yüksek olma sebebi budur.

Alçalan burç niçin bilinmelidir?

Alçalan burç bir Astroloji bilen yahut özel bir Astrolog tarafından yorumlanmalıdır. Bu burç türü sizin ilişkideki seçimlerinizi, evliliğinizin gidişatını  veya iyi anlaşacağınız burçları size tanıtır. Kariyeriniz ve beraberlik hayatınızda izleyeceğiniz yol hakkında size küçük tüyolar vererek hayatınızdaki kritik noktalar hakkında alacağınız kararları gözden geçirmenizi ve irdelemenizi sağlar. Yükselen ve alçalan birbirlerinin tam zıttı oldukları için kimisi bu  burçların çok iyi anlaşacağını kimisi ise tam zıt karakterde olacaklarını düşünür. Aslında siyahı ve beyazı temsil eden bu iki burç çevre tarafından algılandıkları halleriyle de çok zıt bir ikilidir. Bu durum doğum haritasındaki diğer burçlara göre de değişir ancak bu iki burç birbirine ciddi bir bütünleşmeyi yaşatabilir.

Birinin eveti, diğerinin hayırıdır; birinin tedirgin olduğu, diğerinin yaşam stilidir. Böylelikle kişi kendine en uzak ve en yabancı gördüğü bir kavram, bir iş, bir durumla karşı karşıya kaldığında empati kuruşunu rahatlıkla güçlendirebilir. Kendi partnerinden öğreneceği yegane şey budur çünkü. Kısacası kişinin kendini toplumsal, resmi, gayri resmi ilişki boyutlarında daha iyi tanıması için alçalan ve yükselen farkını gözetmesi gerekmektedir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir