Eyeliner Nasıl Daha Başarılı Bir Şekilde Sürülür?

Makyaj yapmaya yeni başlayan genç kızların ve bir türlü eli eyeliner sürmeye yatkın olmayan kadınların kabusu olan göz makyajında en çok tercih edilen etki gözlerin daha büyük görünmesidir. Kullanımında sürekli iki göz arasında fark bulunsa da gözlerin daha büyük görünmesi konusunda ısrarcı olunduğundan sürekli ihtiyaç duyulur.

eyeliner

eyeliner

Birkaç dikkat edilmesi gereken noktayı es geçmedikçe ve her başarılması gereken işte olduğu gibi biraz alıştırma yaptıktan sonra başarılı bir şekilde eyeliner çekmeyi başarabilirsiniz. Öncelikle tüm yüzü pudraladıktan ya da makyajladıktan sonra eyeliner çekmek biraz zor olur çünkü yüzün diğer tarafındaki makyaja zarar vermemek için eller yüze değdirilmemeye çalışılabilir ve titrek çizgiler oluşabilir. Dolayısıyla yalnızca göz çevresindeki dar bir alan kapatıcı ya da kremlerle makyajlandıktan sonra eyeliner çekilmeli ve yüzün devamının pudralanması sonraya bırakılmalıdır.

eyeliner sürmek

eyeliner sürmek

Eyeliner Çekerken İşlemi Kolaylaştırabilecek Tüyolar

Eyeliner sürerken genellikle gözlerin buruna yakın iç kısımlarından sürülmeye başlanır ve baştaki özen sonra doğru azalır. Dolayısıyla önce eyelinerın kuyruk kısmının yapılacağı yerden başlamak ve tüm göze tek bir hamlede değil bölge bölge uygulamak daha düzgün bir görünüm için idealdir. El titremesinin önlemek için yanak bölgesinde eli sabitlemek faydalı olur. Kuyruk bölgelerinde önce dış hatları çizmek ve sonra o alanı doldurmak daha doğru olur. Göz üstüne sürerken ise mümkün mertebe kirpik diplerinin hizası takip edilmeli. Kirpiklerden ayrı durulması çirkin bir görünüm yaratır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir