Whattpad Dünyamızda

Whattpad’i duymuşsunuzdur. Amatör yazarların hikayelerini kolaylıkla paylaştıkları, okurlar tarafından dikkatle takip edildikleri bir internet sitesi bu. Gençler arasında çok popüler. Bu platformda yazdıkları hikayeleri basılı kitap olarak yayınlayan pek çok genç var. İnsan bu uygulamanın neden bu kadar tutulduğunu merak ediyor.

wattpad

wattpad

İçindekileri paylaşma arzusu, yalnızlığın üstesinden gelebilme, başarmışlık duygusunun bir şekilde tatmin edilmesi olarak açıklanabilir. Ayrıca gençlerin gençler için yazması çok önemli bir etken. Yaşıtlarının nelerden hoşlanacağını biliyorlar. Şu anda tüm dünyada yaklaşık 40 milyon kişi Whattpad kullanıyor.

Büyük Bir Pazar Oluştu

Sitenin en büyük katılımcı sayısı doğal olarak A.B.D’de yaşıyor. İkinci ülke Filipinler. Üçüncü ise Türkiye. Yani bizde pek çok yazar olma hevesi taşıyan insan var demek. Sadece gençlere yönelik olarak kurulmadığına göre her yaştaki insan bir şeyler yazıp paylaşmak istiyor. İlk ortaya çıktığında, ki bu 2006 yıllarına denk geliyor, yaratıcıları İngilizce’nin büyük oranda kullanılmayacağını düşünmüşler. Bu tahmin doğru çıktı. Bugün Whattpad’deki hikayelerin sadece yüzde yirmi beşi İngilizce.

wattpad dünyamızda

wattpad dünyamızda

Diğer ünlü sosyal paylaşım siteleri gibi bu uygulama da ortak bir alan. Dünyadaki pek çok ünlü yazar da eserlerini burada yayınlayabiliyorlar. Örneğin Dan Brown’un hikayeleri sitede promosyon olarak kullanılıyor, yani kulananlara verilen bir çeşit hediye oluyor. Ve Whattpad ile ilgili bir başka kanı bu yapılanların basılı kitabın yerini alamayacağına dair. Sayfaları çevirmenin ayrı bir his olduğunu site yaratıcıları farkındalar.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir