Diz Önü Ağrısı ?

Yürümek, koşmak, merdiven çıkmak veya tırmanmak gibi hareketli aktiviteler sırasında kişi bazı eklem ağrıları yaşayabilir. Bunlar arasında en sık görülen diz önü ağrısı ise, her yaştan insanın yaşayabileceği bir sorundur. Bu ağrının sıklıkla ortaya çıktığı durum ise, kişinin uzun bir süre oturduktan sonra aniden kalkmasıyla oluşur.

diz

diz

Ağrının şiddeti, kişinin yaşam tarzına ve diğer etkenlere göre değişse de herhangi bir ağrı durumunda kişinin doktora gitmesi ve gerekli tedaviyi olması gerekir.

Ağrıya Karşı Alınabilecek Önlemler

Diz önü ağrısı, hayati tehlikesi olmayan ve tedavisi yapılabilen bir hastalık olsa da hayat kalitesinin olumsuz etkilenmemesi için, kişinin bazı noktalara dikkat etmesi ve bu tür ağrılara sebep verecek şekilde hareket etmemesi gerekir. Örneğin, bu tür ağrılar sık olarak uzun süre oturmaktan kaynaklandığı için kişi, eğer masa başında çalışıyorsa her yarım saatte bir kalkmalı ve birkaç adım yürüyerek bacaklarını açmalıdır. Aynı zamanda oturduktan sonraki kalkışlar yumuşak ve yavaş olmalıdır.

diz ağrısı

diz ağrısı

Alçak taburede oturmak da dizlerde baskı oluşturur. Dolayısıyla temelde diz kapağında sorun olan fakat henüz ileri düzeyde ağrı yaşamayan kişilerin daha yüksek sandalyeleri tercih etmesi gerekir. Ayrıca koşu veya yürüyüş gibi sporlar esnasında dizlere çok yük bindirecek sert zeminden uzak durulmalıdır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir