Büyük Tehlike Obezite

Artık başka yol yok. Toplum sağlığı için obezite hastalığında farkındalık yaratmak zorundayız. Bu derdi bilmeli, tanımalıyız. Çünkü özellikle çocuklarımız büyük tehlike altındalar.

obezite

obezite

Oysa ki her insan sağlıklı ve iyi yaşamak için çaba gösteriyor. Ama bu doğal davranış obez hastalarda, sosyo-ekonomik durumdan bağımsız olarak bozulmuş oluyor. Çünkü bu durumu yaşayan hastalar fiziksel, sosyal ve ruhsal bozukluklara da katlanmak zorunda kalıyorlar. Bunlar bilinen gerçekler. Bundan sonra söylenecekler yeni gelişmeler üzerine, tedavi üzerine olmalı.

Tedavi Edilebilir

Obezite kendi haline bırakılacak bir hastalık değil. Eğer hastalık haline gelmişse zaten tedavi edilmesi gerekiyor. Ama tam bu noktada hangi hastaya hangi tedavinin uygulanacağı çok önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Bireyin yeme alışkanlıkları, kilo aldırıcı ilaç kullanımı, sigarayı bırakma, yüksek enerjili içeceklerin tüketimi, harekette azalma, ailedeki obezite durumu, duygusal sorunlara bağlı olarak çok yeme alışkanlığı gibi faktörler baştan iyice değerlendiriliyor.

obezite nedir

obezite nedir

Örneğin böbrek üstü bezinin aşırı çalışması ile oluşan Cushing hastalığı veya tiroit bezinin az hormon salgılaması sonucu oluşan şişmanlıklar bunlardan tümüyle farklı tedaviler gerektirebiliyor. Bu gibi durumlarda ilaç tedavisi veya hastalığı ortadan kaldıran ama obezite ameliyatı olmayan ameliyatlar gerekiyor. Yeme alışkanlıklarına bağlı olarak yaşanılan obezite ile ilgili tedavinin birinci basamağı ise yaşam biçimini değiştirmekten geçiyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir