Bebeklerde Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde ortaya çıkan kulak ağrıları dikkate alınması gereken bir sorundur. Kulakta meydana gelen iltihaplanmalar, birtakım enfeksiyonlar ya da farklı bir hastalığın sonuçlarından dolayı meydana gelen kulak ağrıları çoğu zaman fark edilmeyecek bir şekilde ilerler.

Kulak ağrısı problemi farkedildikten hemen sonra uzman bir doktora gitmeniz sizin için yararlı olacaktır.

bebeklerde kulak ağrısı

bebeklerde kulak ağrısı

Bebeğinizin kulak ağrılarına iyi gelen yöntemler arasında anne sütünün ısıtılarak 1-2 damla kadar bebeğin kulağına damlatılması yöntemi vardır. Anne sütü antibakteriyel özelliklere sahiptir. Zeytinyağı, üzüm çekirdeği yağı da anne sütünün gösterdiği etkiyi gösterebilmektedir.

Bebeğin Ellerini Sık Yıkayın

Kulak ağrısını hafifletmek ve geçirebilmek için havlu ya da mendili sıcak su ile ıslatarak bebeğin kulağına hafifçe bastırabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde ağrıya sebep olan yüksek ateşi de önleyebilirsiniz.

kulak ağrısı

kulak ağrısı

Birtakım riskleri engelleyebilmek için bebeğinizin ellerini sürekli olarak temiz tutmalısınız. Bebekler sürekli olarak ellerini kulaklarına götürdükleri için mikrop kapma riskleri artmaktadır. Ayrıca ebeveyn olarak sizlerin de ellerini sık sık yıkaması ve genel hijyeni sağlayabilmesi gereklidir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir