Son 24 Yılın En İyi Altın Portakal Filmleri

Türk sinemasının en önemli ve en değerli ödül töreni olan ve yarım yüzyılı aşkın süredir her yıl verilen Altın Portakal ödüllüyle uluslararası alanda da önemli bir yere sahip olan Altın Portakal Film Festivali 18 ekim’ de 51. kez düzenlendi. Ödül töreninde filmler en iyi altın portakal film ödülü için yarışıyor. 2014’ ün en iyi film ödülünü Kuzu filmi alırken, geride kalan törenlerde pek çok tarihe kazınan film bulunuyor.

 

Son 24 yılın en iyi altın portakal filmleri 1990 yapımı Karılar Koğuşu filmiyle başlarken, 91’de vizyona giren Gizli Yüz filmi arkasından geliyor. Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri isimli 1992 yapımı film, 1993’te Mavi Sürgün isimli film devam ediyor.

Zeki, Metin İkilisi 2000’de Ödülleri Toplamıştı

Zeki Alasya ve Metin Akpınar

Zeki Alasya ve Metin Akpınar

 

1994 yapımı Yengeç Sepeti filminden sonra sırasıyla gelecek yıllarda Böcek, Tabutta Rövaşata, Hamam, Yara, Salkım Hanımın Taneleri ve 2000 yılında Türk sinemasının iki ünlü ismi Zeki-Metin ikilisine eşlik eden Yıldız Kenter ile en iyi film dahil 4 ödül kazanan Güle Güle filmi bulunuyor.

Uzak Hem Cannes’ te Hem de Altın Portakal’ da Ödül Aldı

Uzak

Uzak

 

2001’ de Büyük Adam Küçük Aşk ile yeni 10 yıllık süreç 2002’ de Cannes Film Festivali’ nde de büyük ödül’ ü alan Uzak filmiyle Türk sineması için muhteşem şekilde başlıyor. 2003’ te Karşılaşma bir sonraki yıl Yazı Tura ve sonraki yıllarda Türev, Kader, Yumurta, Pazar – Bir Ticaret Masalı, Bornova Bornova, Çoğunluk, Güzel Günler Göreceğiz ve Güzelliğin On Par’ Etmez gibi filmler unutulmaz ve öne çıkan filmlerdendir. Ayrıca geçtiğimiz yıl en iyi film ödülünü alan Cennetten Kovulmak gibi daha pek çok önemli film Altın Portakal Film Festivali tarihinde yer alıyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir