Hızlı Saç Uzatmak için En İyi Yöntemler

Çoğu kadın saçlarının kısa olmasından ve çok geç uzamasından şikayetçi olabiliyor. Aynı zamanda erkekler de saç uzatmak istedikleri zaman bu sürecin daha kısa sürmesini isteyebiliyorlar. Kuaföre gittiğiniz zaman saçlarınızdaki kırıkları kestirmeniz saçın uzamasını sağlamaz. Saçların daha hızlı uzayabilmesi için duş aldığınız zaman saçlarınızı yıkarken saç diplerine masaj uygulamanız gerekiyor. Masaj sayesinde kan akışı kafa bölgenizde hızlanacağı için uzun saçlara daha kısa sürede sahip olabilirsiniz.

saç uzatmak

saç uzatmak

Saçların daha hızlı uzayabilmesi için bir diğer yöntem ise saç tipinize uygun olan saç kremi kullanmak olacaktır. Saç kremlerini saçınıza uygularken yine saç köklerinize masaj yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Saç bakımı yaparken ise yüksek ısı ile çalışmakta olan saç düzleştiricilerini kullanmaktan uzak durun. Saç düzleştiriciler uzun süre kullanıldığı zaman saç köklerinizin zarar görmesine sebep olabilir.

Soğuk Su ile Saç Yıkamak Saçları Uzatabilir mi?

Saçlarınızı yıkayacağınız zaman sürekli sıcak su kullanmayın. Ara sıra soğuk su kullanarak da saçlarınız üzerinde şok etkisi yaratabilirsiniz. Şok etkisi yine kafanızdaki kan akışının hızlanmasını sağlayacak ve saçlarınızın daha hızlı uzayabilmesini sağlayacaktır.

hızlı saç uzatmak

hızlı saç uzatmak

Ayrıca uzmanlar tarafından yapılan bir uyarı ile birlikte pamuklu yastık kılıflarının saçlardaki sürtünmeyi arttırdığı ve bu sebepten dolayı saç dökülmelerinin de arttığı söylenmiş durumda. Bu yüzden yastık kılıfı seçimlerinizi daima saten kumaştan üretilmiş olan kılıflardan yapmanız gerekiyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir