Makyaj Nasıl Silinir?

Hanımların en çok merak ettiği ve çoğu zaman doğru yapamadığı makyaj temizliği cildinizin sağlığı için çok önemlidir. Doğru temizlenmemiş bir makyaj gözeneklerinizin tıkanmasına, siyah nokta ve sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Özellikle işe giderken yaptığınız makyaj sabahın erken saatlerinden itibaren yüzünüzde kalarak bir tabaka oluşturur. Akşam döndüğünüzde çevre ve havanın kiri, makyajınızın kalıntıları tüm gözenekleri tıkar ve nefes almasını engeller. Cilt bu durumda gözeneklerin açılması için yağ salgılar ve çirkin bir görüntü ortaya çıkar.

makyaj silme

makyaj silme

Güzelliğin Sırrı Temizlikte

Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için makyaj yapmadan önce cildinizi nemlendirmeniz, hafif içeriğe sahip olan ürünler kullanmalısınız. Gelelim temizliğine… ilk öneri; mutlaka iyi bir temizleyiciye sahip olmanız. Cildinize uyun, Ph oranı cildinizinkiyle aynı, nemlendirici ve temizleyici özelliği olan malzemeler kullanın.

Islak mendil ve ya temizleme mendillerini kesinlikle kullanmayın. Mendil içerisinde bulunan Ph, cildinizinkiyle aynı olmadığı için sorunlu bir cilde yol açar. Cildinizi pamuğa yeteri kadar dökülmüş temizleyiciyle makyajdan tamamen arındırın. Sonra yüzünüze nem oranı yüksek bir sabun ya da temizleme jeli ile köpürterek yıkayın. Havluyla asla kurulamayın.

makyaj temizleme

makyaj temizleme

Islak kalan havlu üzerinde üreyen bakteriler cildinize zarar verin. Tek kullanımlık kağıt havlularla cildinizi kurulayıp çöpe atın. Sonra uygun bir nemlendirici bakım kremiyle cildinize hafif baskılar yaparak kremi yedirin. Cildinize masaj yapmak kan dolaşımını hızlandıracağı için çok yararlıdır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir