Ütü Temizliği Nasıl Yapılır?

Evdeki en gerekli temizlik malzemelerinden biri olan ütü, düzenli olarak temizlik ve bakım gerektiren hassas bir elektronik alettir. Genelde sık sık kullanılan ütülerin altında giysilerden kalan kumaş parçaları ya da lekeleri bulunur. Bunlar zamanında çıkarılmadığı takdirde ütülenen başka giyesilerin üzerinde leke bırakabilir.

Evde Yapılabilecek Ütü Temizleme Yöntemleri

Ütü Temizliği Nasıl Yapılır?

Ütü Temizliği Nasıl Yapılır?

Özellikle beyaz kıyafetlerin, tabanı kirli olan ütüler yüzünden kirlenmesi ve tekrar eski haline geri döndürülmesi oldukça zor olduğundan, ütü temizliği ve bakımının yapılması zorunlu bir hale gelir. Ayrıca ütünün buhar yaratmasını sağlayan su kanalları zaman içerisinde kireçlenir ve bu da tıkanmaya sebep olur.

Ütü temizlenirken temiz bir havlu kullanılmalıdır. Eğer ütünün tabanına giysi parçaları yapışmışsa havlu, hafiften ıslatılarak ütünün tabanına sürülmeli ve nazik hareketlerle lekeler ovulmalıdır. Ayrıca havluyu ıslatırken kullanılan su ılık olmalıdır. Çok sıcak su, ütü tabanının zarar görmesine sebep olur.

Ütü tabanı temizlenirken kullanılan diğer bir yöntem de tuzlu sudur. Temizlik yaparken, öncelikle yere veya ütü masasının üzerine bir havlu ya da pamuklu bir kumaş yerleştirilmelidir. Sonrasında kumaşın üzerine bir çora kaşığı kadar tuz serpilir. Ütü en yüksek sıcaklığa ayarlanır ve buhar özelliği kapatılır. Daha sonra üzeri tuzlu olan yüzey ütülenmelidir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir