Batık Bankalar

Ülkemizden geçmişten bu güne birçok banka kuruldu. Ancak zaman içerisinde olan belli başlı şeyler bankaların bazılarını tasfiye etti.

5 Nisan 1994 yılında ülkemizde yaşanan devülasyon sonucunda döviz fiyatları kendisini katlamış ve yaklaşık 2-3 kat artış göstermiş. Gecelik faizler ile yükselerek bankaları tasfiye yoluna itmiştir.

banka

banka

Günümüzde batık bankalar olarak adlandırılan bu bankalar tamamen kapandı ya da diğer bankalar ile birleşme yoluna gittiler.

Birleşen ya da tamamen kapanan bankalardan sonra en son olarak 2001 yılında gerçekleşen ekonomik kriz sonucunda yine birçok banka battı. Batık bankalar kendisini kurtarmak için farklı bankalar ile birleşmeler yapsa dahi birçoğu için bu durum işe yaramadı.

batık banka kredisi

batık banka kredisi

Batan Bankaların Listesi

Pamukbank, Adabank, İmarbank, Toprakbank, Site Bank, EGS Bank, Türk Ticaret Bankası, Esbank, İnter Bank, Bank Ekspres, Yaşar Bank, Ege Bank, Sümer Bank, Yurt Bank, Bank Kapital, Ulusal Bank, Eti Bank, Demir Bank, İktisat Bankası, Tariş Bankası, Bayındır Bank, Kent Bank batan ve tasfiye edilen bankalar arasında yer alıyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir