Alexander Graham Bell Kimdir?

Ellerimizden düşmeyen telefonlarımızdan bir gün olsa uzak durabilir miydiniz, bu sorunun cevabı kesinlikle ve kesinlikle hayırdır. Alexander Graham Bell doğmadan önce insanlar ne yapıyordu. Dünyada en sık kullandığımız alet olan telefonlarımızın muciti var olmadan önce insanlar birbirleriyle nasıl iletişime geçiyordu hiç düşündünüz mü. Telefonun icadından kısa bir süre önce insanlar birbirleriyle mektuplaşarak haberleşiyordu. Mektuplar şimdi ki kısa mesajlar gibi hemen iletilmiyordu hele kıtalar arası bir mektuplaşma işine girdiyseniz o mektubun sahibine ulaşması neredeyse aylar sürüyordu, şu anki sabırsız kuşak sizce buna katlanabilir miydi. Graham Bell’de bu duruma katlamamış olsa gerek telefonu icat edip dünya üzerinde ilk defa 10 Mayıs 1876 yılında eşi ile ilk telefon konuşmasını yaptı. Çoğu bilim tarihçisi bu konuyla ilgili ufak espri yapsa da insanlar telefonu yalnızca sevdiklerini merak ettiği veya seslerini duymak için kullanıyorlar. Telefon mucidi bile telefonu sevdiği bir insanla konuşabilmek onun neşe veren sesini duyabilmek amacı ile kullanmış ve bizleri telefonla tanıştırmıştır.

Alexander Graham Bell Kimdir

Hayatı Hakkında Kısa Bir Bilgi

Peki hiç merak etmiyor musunuz kimdir bu adam nasıl bir yerde büyümüştür okul hayatı çalışma azmi nasıldır diye öyleyse Alexander Graham Bell’in hayatı ile ilgili ufak bir bilgilendirme yapalım. Kendisi 1847 yılının kuzey avrupasında yani İskoçya’da doğmuştur. İskoçya’dan sıkılınca ilk gittiği yer İngiltere ardından Kanada en son durak Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmıştır. Okul hayatı oldukça parlak geçsede mucidimizin aklı hep yapacağı baş döndürücü icattaydı.1870 yılının ortalarında çalışmalara başlayan mucit, özel hayatını, sosyal hayatını bir kenar bırakarak çalışmalarını sürdürdü. Oldukça azimli olan bilim insanı yemeden içmeden sürekli buluşunun gelişimi için çabaladı. Yıl 1876 olduğunda ise artık o sadece bir bilim insanı değildi aynı zamanda bir mucitti. İnsanların hayatını kolaylaştırabilmek adına oldukça fazla çalışmış ve çalışmaktan ve denemekten asla vazgeçmemiş bir bilim insanıydı.

Hala İsmi Bütün Fen Kitaplarında

Eğer yakın çevrenizde okula giden birini tanıyorsanız ondan fen kitabını açmayı isteyin. Kitabı biraz karıştırdığınızda karşınıza çıkacak isim Alexander Graham Bell olacaktır. Buna artık şaşırmamalısınız. Çünkü bu bilim insanı insanlık tarihinin en büyük icadının altına imzasını attı. Şu an insanlık birbiri ile bu kadar kolay iletişim kurabiliyorsa ve kıtalar arası iletişim böylesine kolayken bu bilim insanı asla çalışmayı bırakmadığı ve sonuca ulaştığı için teşekkürlerimizi ve minnetimizi sonuna kadar hakkediyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir