Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Nasıl Araba Alınır?

Arabalar artık lüks olmaktan çıktı. Özellikle büyük şehirlerde arabalar olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Arabalar her ne kadar ihtiyaç olarak görülse de fiyatlarındaki yükseliş çok büyük bir yatırım olmalarına sebep oluyor. Orta sınıf olarak nitelendirilen araçların satın alınması için dahi yüksek ücretler ödenmek zorunda. Bu sebeple de insanlar araba alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtını arıyor.

Araçların satın alma işlemleri oldukça basit bir şekilde yapılmakta. Araç sahibi ile birlikte notere gidildiğinde aracın satışı için başvuruluyor. Aracın satışına engel olacak bir durum söz konusu değil noterdeki görevliler bunu alıcı ve satıcıya bildiriyor. Sonrasında araç için belirlenen ücret araç satıcısının hesabına aktarılıyor ve aktarımın tamamlanması bekleniyor. Aktarımın tamamlanmasının arından yetkililere onay veriliyor ve satış işlemleri gerçekleşmiş oluyor.

araba alırken nelere dikkat edilmedilir

Zor olan kısım ise hangi aracın alınacağına karar verilmesi. Bu karar verilirken dikkat edilmesi gereken çok sayıda etmen var. Bu etmenlerin tamamını sağlayamıyor olsanız da maksimum seviyede hedeflerinizi tutturmak için çaba sarf etmelisiniz.

İhtiyaçlarınızı Belirleyerek İşe Başlayın

Araba almadan önce ilk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekli. Ailenizin kaç kişiden oluştuğu ya da aracı ne sıklıkla kullanacağınız son derece önemli. Bu kriterlere göre araçların teknik özellikleri arasından karar vermeniz gerekiyor. Bulunduğunuz şehir de bu aşamada oldukça etkili. Trafiğin çok yoğun olduğu şehirlerde araba kullanırken farklı zorluklar karşınıza çıkabilir.

İhtiyaçlara Uygun Teknik Özellikleri Belirleyin

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra bu ihtiyaçları karşılayacak olan teknik özellikleri belirlemeniz gerekiyor. Eğer araba alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını arıyorsanız araçların teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekli. Aracın dizel ya da benzinli olacağına karar vermeniz şart. Bunun sonrasında şanzımanın türüne karar vermelisiniz. Manuel ya da otomatik vitesli bir araç alabilirsiniz.

Aracın Geçmişini Araştırmaya Başlayın

Hangi tarzda bir araç alacağınıza karar verdiyseniz ve ikinci el alacaksanız aracın geçmişi çok büyük önem taşır. Aracın kaç kilometrede olduğuna, hasar kaydının ne kadar olduğuna, ortaya çıkan hasar kayıtlarının nasıl oluştuğuna, değişen ya da boyanan parçalarının hangileri olduğuna bakmalısınız. Bu bilgilerin tamamı dijital ortamda görülebiliyor.

Ekspertiz Hizmeti Almaktan Çekinmeyin

Aradığınız tarzda bir araç bulduğunuz anda hiç düşünmeden kaliteli bir ekspertiz firmasına gitmeniz gerekli. Araba alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtı içerisinde yer alan tüm etmenler ekspertiz firmasında sizlere sunulacaktır. Elinize geçen verilere göre aracı değerlendirip satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir