Alkolsüz Anti Bakteriyel Kolonya Yapımı

Dünyayı saran korona virüsün ülkemize de sirayet etmesi ile beraber kolonya kullanımı son derece arttı. Özellikle korona virüsünde korunma yöntemleri arasında yer alan kolonya kullanım önerisi sonrasında kolonya bulmak son derece zorlaştı. Bunun yanı sıra kolonya kullanımında içinde bulunan alkolünde cilde verdiği zararlarda göz önüne alındığında hem anti septik özelliğe sahip olması hem de alkolsüz bir kolonyaya sahip olmak isterseniz bunu evinizde kendiniz de yapabilirsiniz.

tamamlayıcı sağlık

Alkolsüz anti bakteriyel kolonya yapımı için gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterlidir. Temiz ve kullanılmamış olan bir şişeye anti septik özelliğe sahip kolonyayı koyarak dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Daha fazla yaparak sevdiklerinize de anti septik özelliğe sahip olan alkolsüz kolonyayı hediye edebilirsiniz. İhtiyaç duydukça da evinizde gerekli özelliğe sahip olan kolonya kullanımına yer vermeniz mümkün olur.

Alkolsüz Anti Bakteriyel Kolonya Malzemeleri Nelerdir?

Alkolsüz anti bakteriyel etkiye sahip olup anti septik özelliği ile hazırlanacak olan kolona yapımında gerekli olan malzemeler aşağıda yer almaktadır.

  • 500 ml beyaz sirke
  • 20 damla çay ağacı yağı
  • 20 damla limon yağı
  • 500 ml saf su

Tüm malzemeleri bir araya getirmeniz sonrasında kolonya üretimini gerçekleştirmiş olursunuz. Bu ölçülerde 250 ml su ve sirke kullanımına yer vermek isterseniz 10’ ar damla limon ve çay ağacı yağını da kullanarak hazırlayabilirsiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir