Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Ayakkabı denilince özellikle kadınlar akla gelir. Ayakkabı seçiminde yapılan hatalar ayak anatomisi içinde sıkıntı yaratır. Sağlık için sakıncalı olan yanlış ayakkabı seçimi sonrasında da rahat hareket etmediğiniz ayakkabılar sebebi ile gününüzde iyi geçmez. Bu sebep ile ayakkabı alım işleminizi gerçekleştirirken aşağı da yer alan detaylara dikkat etmeniz önerilir.

ayakkabı

  • Ayakkabı alırken mutlaka ayağınız ile uyum sağlayan numarayı seçmeniz önerilir. Ayakkabı alımlarında bazı kişiler sonrasında genişler diye dar almakta olup bazıları da ayağımı ilerde sıkar diyerek büyük alır. Tam numara bulamadığınızda buçuklu tercihleri de seçebilirsiniz.
  • Ayakkabının esnek olması oldukça önemlidir. Bu sebep ile kaliteli malzeme ile üretilen ve esneme sonrasında kendi formuna anında dönen tercihi seçmeniz tavsiye edilir.
  • Topuklu ayakkabı alımlarınızda topuk uzunluğunun en fazla 9,5 olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra topuk ile taban arası mesafenin de 3 santimden fazla olmaması ayak parmaklarınız için önem taşır. Bu mesafe ne kadar uzarsa ayak parmaklarınıza o kadar çok yük biner ve sıkıntı yaşamanıza sebep olur. Satın almadan önce mağazada mutlaka ayakkabı ile yürüyüş yapmanız önerilir.
  • Ayakkabı alım işleminizde sabahın erken saatleri ya da akşam saatlerini tercih etmeniz önerilir. Sabahları ve akşamları satın alınan ayakkabılar genellikle geniş olan tercihler olmaktadır. Bu alımlar sonrasında satın aldığınız ayakkabıyı sonradan kullanabilmeniz de mümkün olmayabilir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir