Mide Kanaması Belirtileri Nelerdir?

Mide kanamasının şiddetine göre, kişiler üzerinde çeşitli belirtiler gözükür. Midede ufak kanamalar meydana geldiği zaman çoğu kişi bunu fark edemez. Dışkı renginde ufak değişimlere sebep olan bu tür kanamalar kendi kendine geçer ve fark edilmesi bir hayli zor olur.

mide kanaması

mide kanaması

Mide kanamalarının diğer belirtileri arasında ise kanlı kusma vardır. Kusma sırasında kırmızı renkli bir kusma görülüyor ise kanama yeni meydana gelmiş demektir. Ancak kahverenginde bir kan var ise kanamanın üzerinden bir süre geçmiş demektir.

Mide Kanamaları Neden Olur?

Kalın bağırsaklardan gelen kanın sebebi bağırsaklardaki kanamalardan kaynaklıdır. Fakat ufak bir ihtimal ile mide kanaması sonrasında da bu bölgede kanama meydana gelebilmektedir.

mide kanaması nedenleri

mide kanaması nedenleri

Tansiyon yüksekliği ve ten renginin giderek solmaya başlaması da mide kanaması belirtileri arasındadır. Bu belirtiler ile birlikte baş dönmesi ve aşırı halsizlik hissi de ortaya çıkmaya başlar.

mide kanaması belirtileri nelerdir

mide kanaması belirtileri nelerdir

Mide kanamaları genel olarak sindirim sistemindeki damarların hasar almasından sonra meydana gelir. Hasarın boyutuna göre kanamaların şiddeti de değişiklik gösterebilmektedir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir