Selülitlerden Kurtulmanın Yolları

Kadınların en büyük ve yaygın sorunlarından biri olan selülit, cildin altındaki yağların sıkışmasından kaynaklanan ve portakal kabuğu gibi rahatsız edici görüntüsü olan bir estetik problemidir. Selülit, kişinin genetik yapısından da kaynaklanabileceği gibi genelde alınan kilolardan dolayı oluşur.

selülit giderme

selülit giderme

Selülit İçin Alınacak Önlemler ve Tedavisi

Selülit oluşumunu engellemek için, iyi markalardan selülit kremleri ve yağları alınabilir. Bu kremler, tamamen o dokuyu yok etmese de, azalmasına epey yardımcı olacaktır.

  • Selülitli bölgelere masaj kremleri ve yağlarıyla kalçadan başlayıp bacaklara kadar 15 dakika boyunca masaj yapılmalıdır.
  • Evde yapılan masajların dışında, estetik merkezlerinde yapılacak tıbbi masajlar da selülitler üzerinde oldukça etkilidir. Çünkü masaj, kan ve lenf dolaşımını harekete geçirerek, dokulara taze oksijen gönderilmesini ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar.
  •  Kilo alıp vermek de, selülit oluşumuna sebep olur. Bu yüzden düzenli beslenilmeli, yanlış diyetler yapılmamalı ve yağlı yiyeceklerden, hamur işlerinden, kahve ve kola gibi kafeinli içeceklerden, fazla tatlı tüketiminden ve fast food gibi gıdalardan uzak durulmalıdır.
selülit

selülit

  • Ayrıca çay, kutuda meyve suyu, turşu suyu ve şalgam suyu gibi içecekler tüketilmemeli, tuz kullanımı olabildiğince azaltılmalıdır.
  • Et ürünlerinden ise tavuk göğsü ve balık eti tercih edilmeli, sebze tüketimine ağırlık verilmelidir. Mümkünse yemeklerin yanında yağsız ve tuzsuz salata yenmelidir.
  •  Bunların dışında en önemli şeylerden biri de, spor yapılmasıdır. En az günde yarım saat yapılacak bir yürüyüş, selülitler için tedavi niteliğindedir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir