Aloe vera nasıl bir bitkidir?

Aloe vera son zamanlarda fazlasıyla popüler bir bitkidir. Aloe vera nasıl bir bitkidir diye soracak olursak faydaları saymakla bitmez. Kişisel bakımdan sağlığa bütün ürünlerde sıkça kullanılan bir madde olmaktadır. Yanık lekelerini, güneş lekelerinden tutun da sivilcelerin hızlı iyileşmesini desteklemeye kadar bir çok faydası bulunmaktadır. Faydaları saymakla bitmeyen alo vera doğal haliyle çok daha faydalıdır. Aloe vera doğal halinden faydalanabilmek için evinizde yetiştirmeniz mümkündür. Halk arasındaki deyişiyle sarısabır olarakta bilinen bu bitki şık görünümüyle de evlerinize ayrı bir hava katacaktır. Sivri ve dolgun yaprakları bulunan bu bitkinin içindeki jelimsi yapının içerdiği çok faydalı maddeler dünyada bu kadar popüler olmasındaki en önemli etkendir.

Aloe vera nasıl yetiştirilir?

Aloe vera nasıl yetiştirilir sorusu son zamanlarda çok fazla gündem dedir. Bunun sebebi faydalarının herkes tarafından bilinmesidir. Aloe vera için önemli olan etkenleri şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Aloe vera organik maddelerce zengin toprak seçimine ihtiyaç duymaktadır, fazla verimli ve geçirgen yapılı toprakta rahatlıkla yetiştirilebilmektedir. Bu tür topraklar çiçekçilerden ya da marketlerden temin edilebilir.
  • Aloe vera çok fazla güneş ışığı alan ve sürekli güneş ışığı tarafından aydınlatılan bir yerde rahatlıkla büyüyebilir. Bundan dolayı aydınlık bir ortamda yetişmesi gerekmektedir. Gün içerisinde güneşin geldiği yönün değişmesi ile saksı ara ara gün ışığına doğru çevrilebilir. Alo vera soğuk havalara dayanıklı değildir. Maksimum -7°’ye kadar yaşayabilmektedir ideal sıcaklığı en az 10:15 derece olması gerekmektedir. Alo vera hafif esintili ortamlarda da yaşayabilmektedi. Ama ciddi rüzgarlardan kaçınmakta fayda var.
  • Aloe vera çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Her gün sulanmayı beklemeyin bu bitki sulama yapıldığı zaman eğer kontrollü olunmazsa hızla köklerinde çürüme meydana gelebilir. Sulama zamanını anlayabilmek için ise parmağınızla toprağı kontrol edebilirsiniz. Yani parmağınızı toprağa sokunca hiç imrenmediğinde sulama işlemi yapabilirsiniz.

Aloe vera nerelerde kullanılabilir?

Aloe vera nerelerde kullanılabilir diye soracak olursak cilt bakımı, saç bakımı, yaşlanma karşıtı krem içerikleri, vücut losyonları Ve daha bir çok alan sayabiliriz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir