Saçınızı Hızlı Uzatmanın Püf Noktaları

Saçlarınız çevresel, ısı, boya gibi faktörler sebebiyle zamanla yıpranır ve sağlıklı yapısını kaybeder. Bu durumda sağlıksız olan saçların uzaması günden güne yavaşlar. Saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlamanın bazı püf noktaları var. Bu püf noktalara dikkat ederek saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

gür saç

gür saç

Saç Diplerinize Gereken Önemi Gösterin

Saç deriniz ve saç diplerinizin saçınızdaki doğal yağlar ile beslenmesi gerekir. Fakat kalın telli ve kıvırcık saçlarda bu doğal yağlar saç uçlarına kadar gidemez. Bu sebeple doğal yağ serumları ile saçlara dipten uca kadar bakım yapılmalı. Böylelikle saçlar daha sağlıklı bir yapıya kavuşacaktır. Aynı zamanda duştan çıkmadan önce saçlarınızı sirkeli su ile yıkamanız daha sağlıklı ve temiz saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

Yüksek dozdaki ısı saçları belli bir süre sonra sağlıksız ve yıpranmış bir moda sokuyor. Sürekli olarak yüksek ısıya maruz kalan saçlar kırılıyor ve yanıyor. Bu da saçların sağlıksız olmasına sebep oluyor. Saçlarınızı yüksek ısıdan koruyacak saç spreyleri ile yanmaları ve kırılmaları büyük oranda önlemeniz mümkün.

saç bakımı

saç bakımı

Saçlarınızı sürekli olarak toplamayın. Bu durumda saç dipleriniz sürekli olarak gergin olacağı için belli bir süre sonra saçlarınız dökülmeye başlayacaktır. Saçlarınızı toplamak mecburiyetindeyseniz eğer yumuşak yapılı tokalar seçmenizde fayda var.

Beslenmenize dikkat ederek de saçlarınızın ve vücudunuzun sağlığını korumanız mümkün. Zeytinyağı ve omega3 ile beslenerek vücudunuzu ve saçlarınızı daha güçlü ve sağlıklı bir yapıya sokmanız mümkün.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir