E Vitamini Hangi Gıdalarda Var?

Sağlığın korunması açısından son derece önemli olan E vitamini aynı zamanda çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasını da engelliyor. Ancak bu görevi yerine getirebilmesi için e vitamini olan gıdalar yeterince tüketilmeli ve vücudun bu vitamin ihtiyacı tam olarak karşılanmalı…

e vitamini bulunan besinler

e vitamini bulunan besinler

Örneğin yaşamınız boyunca yeteri kadar e vitamini alırsanız yaşlandığınızda katarakt rahatsızlığının oluşma riskini çok ciddi düzeyde düşürmüş olursunuz.

Yeşil Sebzeler E Vitamini Deposu!

Bu vitaminin en çok bulunduğu gıdaların başında sebzeler geliyor. Özellikle brokoli ve ıspanak tam bir e vitamini deposudur. Eğer bu sebzeleri yeterince tüketmiyorsanız bu durumda mutfağınızda bitkisel yağlara daha fazla yer vermelisiniz. Ayçiçek yağı, mısır yağı, soya yağı bu vitamini en çok barındıran yağlardır. Margarin kullanmak yerine bu yağları tercih edebilirsiniz.

e vitamini bulunan besinler

e vitamini bulunan besinler

Şayet bu yağları tüketmek de pek size göre değilse günlük e vitamini ihtiyacınızı karşılayabilmeniz için geriye yalnızca bir tek yol kaldı. O da günde bir avuç fındık, fıstık ve badem tüketmeniz! Bu kuruyemişler de e vitamini bakımından son derece zengin bir içeriğe sahip.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir