Küçük Odalar İçin Dekorasyon Fikirleri

Herkesin evi, dergilerdeki gibi geniş ve ferah olmuyor ne yazık ki ya da bazıları küçük ve şirin dairelerden hoşlanıyor. Fakat küçük dairelerin sempatik ve kolay ısınma ve soğuma gibi avantajları olması dışında sıkışma, eşyaların düzenini oturtamama, evin kolay dağılması ve kullanışlı olmaması gibi dezavantajları da bulunuyor. Bunu engellemek için ise, birkaç dekorasyon hilesi bilmek yeterli.

en güzel küçük oda dekorasyonu

en güzel küçük oda dekorasyonu

Küçük Odalar için Çift Görevli Mobilyalar

Çift görevli mobilya, katlanıp açıldığında farklı görevler gören eşyalara denir. Bu tarz mobilyalar, hem şık hem de oldukça kullanışlı oluyor ve tamamen amaca odaklı olarak kullanılabilir. Örneğin, açılınca yemek masasına dönüşen bir orta sehpa sayesinde küçük bir odada iki masanın da olmasına gerek kalmaz. Ya da mutfak baz alındığında, duvara dayalıyken katlanmış bir şekilde duran açılır masa, sadece yemek yenileceği zaman kullanılabilir.

dekorasyon

dekorasyon

Kullanım dışında ferah bir görüntü de elde etmek için, açık renk mobilya ve duvar kâğıtları kullanılmalı, karışık desen ve koyu renklerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Televizyon da, televizyon konsolu üzerinde kullanılmak yerine duvara monte edilirse, kullanılacak daha fazla alan kalır. Küçük odalar için büyük ve klasik mobilyalar yerine minimalist ve modern çizgili mobilyalar seçilmeli, çok fazla ve büyük aksesuarlardan kaçınılmalıdır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir